Eduskuntavaalit 2023 / Riksdagsvalet 2023

185Marja-Leena Sarjala

psykoterapeutti, teologi
Uudenmaan vaalipiiri, Espoo
Tapiola

Poliittiset teemat / Politiska teman

1) Mielenterveyskysymykset ja sen sisällä lapset ja nuoret. Aikuisuus rakentuu sen pohjan päälle, mitä olemme lapsuudessa ja nuoruudessa saaneet.
2) Yksinelävät. Suomessa on noin 1 200 000 omassa taloudessa elävää ihmistä. Heidät tulisi huomioida päätöksenteossa omana ryhmänä.
3) Tuki yrittäjille. He työllistävät, sijoittavat pääomaansa ja tuovat verotuloja Suomeen. Lupamenettelyt joustaviksi.

Esittely / presentation

Olen ensimmäiseltä koulutukseltani teologi ja pappi. Toimin Espoon Tuomiokirkkoseurakunnassa 8 vuotta 1991 - 1999. Jäin pois papin töistä, kun sain lapsen. Halusin olla hänen elämässään läsnä ja vaihdoin alaa. Isovanhempia ei ollut minun puoleltani enää olemassa. Opiskelin psykoterapeutiksi ja valmistuttuani vuonna 2003 perustin oman Y-tunnuksella toimivan yrityksen. Olen tehnyt töitä psykoterapeuttina 19 vuotta. Pappina osallistuin kriisiviestien viemiseen perheeseen. Veimme äkillisiä kuolinviestejä ja jäimme perheen tueksi. Psykoterapeuttina kuuntelen ihmisiä kokonaisvaltaisesti. Koen, että todellisuus on välillä ihmeellisempää kuin fantasiat. Toimin Tapiolan seurakunnassa aktiivisesti ja olen seurakuntaneuvostossa toista kautta.

Harrastan palapelien rakentamista ilman kuvaa. Laulan Tapiolan seurakunnan Gospel Mamas kuorossa. Nautin musiikista, arkkitehtuurista ja kuva-ja veistotaiteesta ja ympärillä olevan luonnon ihmeellisyydestä. Haluan rakentaa yhteisöllisyyttä.
[email protected]
Ylös