Eduskuntavaalit 2023 / Riksdagsvalet 2023

37Joona Ilves

yrityskonsultti, IT-insinööri
Keski-Suomen vaalipiiri, Äänekoski
Suolahti

Poliittiset teemat / Politiska teman

Ekologisen lähienergian lisääminen kunnissa. Lähellä ja puhtaasti tuotettu energia tuo elinvoimaa sekä parantaa toimitusvarmuutta. Biokaasu on yksi parhaimmista vaihtoehdoista lähienergian tuottamiseksi.

Pienyrittäjyyden toimintaedellytysten kehittäminen. Kaikille paikkakunnille tarvitaan yrittäjyyttä kuntien elinvoimaisuuden ylläpitämiseksi.

Perheiden hyvinvoinnin mahdollistaminen.

Esittely / presentation

Olen kotoisin Konginkankaalta ja palannut Suolahteen asuttuani Etelä-Suomessa ja ulkomailla. Pohjimmiltani olen maalaispoika ja nautin tehdä työtä käsilläni. Saan iloa ihmisten auttamisesta.

Työskentelen monialaisesti yrityskonsulttina sekä esimiehenä kiinteistöhuollon ja viihdeohjelmatoimiston parissa. Taustani yrittäjänä on opettanut minua pienten yrityksien tarpeissa ja kehityskohteissa. Olen innokas innovoija, mutta myös sitkeä työn loppuun saattaja ja rinnalla kulkija.

Olen ollut naimisissa 20 vuotta. Meillä on kolme lasta sekä koira nimeltä Ilo. Käyn poikani kanssa RC-kerhossa ja nautin retkeillä perheen kanssa. Vapaa-ajalla soitan myös kitaraa, lennätän dronea ja ajelen mönkijällä.

Minua kiinnostaa paikallisesti tuotetut energia-ratkaisut. Suomessa olisikin erityisen hyvät mahdollisuudet tuottaa puhdasta lähi-energiaa. Olen tutustunut asiaan ollessani asiantuntija-tehtävissä Kiinassa rakentaessamme biokaasu-laitosta. (Vaimoni kauhuksi
+358505590055


Avaa koko sivulla

Ylös