Eduskuntavaalit 2023 / Riksdagsvalet 2023

171Susanna Koivula

sosionomi, nuorisotyönohjaaja
Uudenmaan vaalipiiri, Mäntsälä

Poliittiset teemat / Politiska teman

Kaikilla on oikeus turvalliseen arkeen ja riittävään toimeentuloon. Työnteon tulee aina kannattavaa ja yrittäjyyden edellytyksiä tulee vahvistaa. Lääkäriin pääsystä ei saa tulla harvojen luxusta. Hyvistä peruspalveluista ei saa tinkiä ja niihin pitää päästä oikea-aikaisesti.

Jokaisen ihmisen oikeutta elämään tulee kunnioittaa. Abortin sijaan tulisi tarjota tukea yllätys- ja kriisiraskauksissa. Eutanasian sijaan kannatan saattohoidon kehittämistä ja tehokkaan kivunlievityksen takaamista.

Sanan- ja uskonnonvapautta ei saa kaventaa minkäänlaisilla lakihankkeilla, ei myöskään "turvallisen tilan politiikalla." Kristityilläkin on oikeus ilmaista omaa vakaumustaan ja elää sen mukaisesti. Vanhempien ensisijainen kasvatusvastuu tulee tunnustaa.

Translailla ei saa heikentää naisten oikeuksia, eikä miestenkään. Lääketieteellistä tutkimusta ei saa ohittaa juridisen sukupuolen vahvistamisen yhteydessä.

Koulutukselle on järjestettävä riittävät resurssit. Hoitoala on tehtävä houkuttelevaksi.

Esittely / presentation

Olen toisen kauden kunnanvaltuutettu, hyvinvointilautakunnan jäsen, kirkkovaltuutettu ja vaimo Mäntsälästä.
Olen ammatiltani sosionomi(AMK) -kirkon nuorisotyönohjaaja. Toimin freelancer-toimittajana radiossa medianomi-opintojeni ohella.
Vaikutan Sanan- ja uskonnonvapaus ry:ssä ja Oikeus elämään ry:ssä. Olen Aito avioliitto ry:n entinen puheenjohtaja. Sydämeni palaa ihmisoikeuskysymyksille ja sille, että jokainen suomalainen saisi elää ihmisarvoista elämää.

Ihmisenä olen avoin ja empaattinen. Seison arvojeni takana, säässä kuin säässä.

Työskentelin noin 13 vuotta kirkon nuorisotyössä. Lasten ja nuorten hyvinvointi ja kasvurauha on asioita, joita haluan olla turvaamassa. Sosionomina minulla on myös ymmärrystä niin ikäihmisten, vammaisten mielenterveyskuntoutujien kuin maahanmuuttajienkin kohtaamista haasteista.

Vapaa-ajalla harrastan keramiikkaa, somettamista ja lukemista. Läheiset, lemmikit ja ystävät ovat tärkeimpiä asioita elämässäni.
Kristillinen usko on koko elämäni perusta.
[email protected]


Avaa koko sivulla

Ylös