Eduskuntavaalit 2023 / Riksdagsvalet 2023

95Kari Kallio

diplomi-insinööri, pääsuunnittelija
Hämeen vaalipiiri, Asikkala
Vääksy

Poliittiset teemat / Politiska teman

Sosiaaliturva on uusittava siten, että työnteko on aina kannattavampaa kuin tuilla eläminen.
Verotusta on kevennettävä, jotta kotitaloudet tulevat toimeen ja niillä on ostovoimaa. Tämä pitää maan talouden pyörimässä.
Hyvinvointivaltiossa pitää päästä määräajassa hoitoon, joten sote-uudistuksen valuviat tulee korjata. KD:llä on tähän korjaussarja.
Lasten kotihoitoa tai päivähoitoa on tuettava perheen valinnan mukaan. Tämä tuo kunnille ja valtiolle säästöjä ja perheille joustoa.
Vanhuksista ja heidän omaishoitajistaan tulee pitää huolta. Ei sikiöiden surmaamista abortilla eikä vanhusten surmaamista eutanasialla.
Ei sukupuolten hämmentämistä sekoittamalla käsitteet sukupuoli ja (sukupuoli-)identiteetti.
Huolehdittava huoltovarmuudesta varmistamalla kotimaisen ruoan ja energian tuotanto.
Yritysten toimintaedellytykset turvattava,jotta työpaikat säilyvät ja tuottava talous pyörii.
Julkista taloutta ei saa paisuttaa liikaa.
Sanan- ja uskonnonvapaus turvaavat demokratian ja yhteiskuntarauhan.

Esittely / presentation

Olen syntynyt ja kasvanut maatilalla Kurikassa isossa perheessä ja omaksunut Raamattuun pohjautuvat kristilliset arvot. Opiskelin diplomi-insinööriksi Teknillisessä korkeakoulussa Espoossa. Opintoalani on fysiikka ja lääketieteellinen tekniikka. Diplomityössäni perehdyin tekoälyn esiasteisiin eli ohjelmoitaviin hermoverkkoihin.

Työurallani olen toiminut monissa tekniikan alan tehtävissä käsittäen ohjelmointia, ohjelmistosuunnittelua, perus- ja soveltavaa tutkimustyötä lääketieteellisen tekniikan alalla. Pienessä spin-off-yrityksessä kehitimme hengitysäänien tutkimuslaitteistoa lääkäreiden käyttöön. Jonkin aikaa toimin sairaalalaitteiden asiantuntijatehtävissä Lääkelaitoksessa (yli-insinööri).

Jo nuorempana toimin joissakin luottamustehtävissä, viime vuosina kunnanvaltuustossa, lautakunnissa sekä Asikkalan ev.lut. srk:n päättävissä elimissä ja v:sta 2017 KD paikallisosaston puheenjohtajana. Nyt myös taloyhtiön hallituksen puheenjohtajana.

Minulla on viisi lasta ja kolme lastenlasta.
Ylös