Eduskuntavaalit 2023 / Riksdagsvalet 2023

99Sofia Hokkanen

sosionomi, varhaiskasvatuksen opettaja
Lapin vaalipiiri, Rovaniemi

Poliittiset teemat / Politiska teman

Varhaiskasvatuksen opettajista pula
Mistä lisää varhaiskasvatuksen opettajia Lappiin? Koulutus tulisi saada kuntoon. Olisiko vastaus monimuotokoulutuksessa.

Pienyrittäjien tukeminen ja yrittäjyyteen kannustaminen
Helpotusta arkeen toisi tuki esim. yhden työntekijän palkka-apu yrityksen alkutaipaleella. Jos yrittäjä sairastuu, olisi oltava myös tukea siihen, että yritys voisi jatkaa.

Lastensuojelun työntekijöiden tukeminen
Riittävä tukiverkko sosiaalityöntekijöille. Yhdellä sosiaalityöntekijällä ei saa olla liikaa asiakkaita. Tällöin yksilöllisyys unohtuu, eikä työntekijällä ole riittävästi aikaa tutustua ja perehtyä asiakkaaseen ja hänen tilanteeseensa.

Omaishoitajien tukeminen
Tulisi taata, että jokaisella omaishoitajalla olisi vapaapäiviä, jotta he jaksavat paremmin hoitaa omaa rakasta läheistään. Työelämää tulisi kehittää siten, että omaa lähimmäistään voisi hoitaa kotona ilman omasta työstä luopumista.

Esittely / presentation

Tervehdys! Olen 28-vuotias sosionomi ja varhaiskasvatuksenopettaja. Työuraani olen tehnyt lasten ja nuorten parissa työskennellessä. Minulle tärkeät arvot ovat rehellisyys ja avoimuus. Päivittäin elämässäni kulkee mukana musiikki joko laulaen, soittaen harmonikkaa tai pianoa tai vain kuunnellen musiikkia. Vapaa-ajallani pidän kalastamisesta ja luonnosta olemisesta. Pidän kovasti leipomisesta. Viime vuosina olen opetellut sukkien neulomista. Odotan aina innolla, mitä uutta ja innostavaa voisin keksiä.

Olen toiminut muutamia vuosia kristillisdemokraattien paikallisosaston sihteerinä Rovaniemellä.Olen tavoitteellinen ihminen. Olen sisukas, enkä anna periksi, jos näen jonkin asian tarpeelliseksi ja oikeaksi. En pelkää vastuuta tai suurta työmäärää. Yhteistyö on mielestäni tärkeää. Yhdessä voimme saada parempia tuloksia ja viedä maatamme ja arkeamme yhdessä eteenpäin. Sofia, pienen asialla.


Avaa koko sivulla

Ylös