Eduskuntavaalit 2023 / Riksdagsvalet 2023

189Marika Hakola

maatalousyrittäjä, perhehoitaja
Pirkanmaan vaalipiiri, Virrat
Vaskivesi

Poliittiset teemat / Politiska teman

Tärkeiksi asioiksi koen mm.

– Suomen omavaraisuus ja huoltovalmius (mm. elintarvikkeet, energia, aseteollisuus)

– Elinvoimainen maaseutu (Maaseudun kehittäminen mm. maatalous, hyvinvointi, tieverkosto, palvelut, kyläkoulut, rakentaminen, bioenergia)

– Lapsiperheiden hyvinvointi (mm. oikeanlainen tuki oikeaan aikaan, varhaiskasvatus, koulutus)

– Sosiaalisen oikeudenmukaisuuden (köyhät – rikkaat, palkkaus, taloudellinen tuki).

Esittely / presentation

Olen reilu neljäkymppinen nainen, vaimo ja äiti. Asumme maaseudulla kunnostamassamme vanhassa torpassa. Koulutukseltani olen merkonomi, lasten- ja nuorten erityisohjaaja sekä Vapaakirkon pastori.
Toimin maatalousyrittäjänä pientilalla mieheni rinnalla. Lisäksi olen perhehoitaja eli sijaisperheen äiti ja kierrän seurakunnissa puhumassa ja rohkaisemassa seurakuntia eteenpäin mm. lapsityön saralla.

Oman näkökulmansa ajatteluuni tuovat maatalouden lisäksi maaseudulla asuminen, lapsiperhearki ja usko Jeesukseen. Myös kokemukseni köyhyydestä ja lama-ajasta näkyvät ajattelussani. Hyvin läheltä seuraan myös eläkeikään ehtineiden elämää ja käytännön kokemuksia terveydenhuollosta.

Toimin Virroilla kaupunginhallituksen varajäsenenä, kaupunginvaltuutettuna ja sivistyslautakunnan jäsenenä. Olen Kristillisdemokraattien Pirkanmaan piirihallituksen jäsen, Suomen vapaakirkon hallituksen jäsen ja Vaskiveden kyläyhdistyksen puheenjohtaja.
[email protected]
+358443333628
Ylös