Eduskuntavaalit 2023 / Riksdagsvalet 2023

93Pirkka Aalto

FM, biologian ja maantiedon lehtori
Oulun vaalipiiri,

Poliittiset teemat / Politiska teman

Vaikka asun nyt Kemijärvellä, olen ehdolla Oulun vaalipiirissä, sillä tavoitteeni on tehdä töitä koko Pohjois-Suomen ihmisten ja luonnon puolesta. Koska työskentelen etenkin 5.-9. luokkalaisten parissa, lasten ja nuorten hyvinvointiin liittyvät asiat ovat myös minulle erityisen läheisiä.

Työssäni ja elämässäni muutenkin pyrin noudattamaan kristillisiä arvoja, joihin lähimmäisistä ja ympäristöstä huolehtiminen kuuluvat olennaisena osana. Noita arvoja pyrkisin toteuttamaan parhaani mukaan myös työssäni kansanedustajana.

Koko Pohjois-Suomi tarvitsee eduskuntaan vahvan ja kokeneen, aktiivisen ja yhteistyökykyisen edunvalvojan, ja olen valmis ottamaan tuon työn vastaan, jos vain riittävästi kannatusta löytyy.

Esittely / presentation

Olen 53-vuotias biologian ja maantiedon lehtori. Perheeseen kuuluvat vaimo, kolme lasta, kaksi kissaa ja hamsteri. Olen syntynyt Espoossa, mutta olen asunut Oulussa 8, Enontekiöllä 9 ja Kemijärvellä 18 vuotta, joten koen itseni pohjoissuomalaiseksi.

Olen ollut mukana erilaisessa luontoaiheisessa järjestötoiminnassa kouluajoista lähtien, esim. BirdLife Suomen hallituksessa ja lintutieteellisten paikallisyhdistysten puheenjohtajana Pohjois-Pohjanmaalla ja Lapissa. Toimintani on tuonut minulle mm. Vuoden bongarin arvonimen, sekä BirdLife Suomen ja Suomen luonnonsuojeluliiton hopeiset ansiomerkit. Minut valittiin vuoden 2011 Lappilaiseksi opettajaksi.

Olen ollut KD:n toiminnassa mukana jo parikymmentä vuotta. Olen toiminut mm. Enontekiön ja Kemijärven valtuustoissa, myös niiden puheenjohtajistoissa, sekä Kemijärven kaupunginhallituksessa. Nyt olen KD:n 3. varapuheenjohtaja, Kemijärven kaupunginvaltuutettu, Itä-Lapin kuntayhtymän hallituksen jäsen ja BirdLife Suomen edustajiston jäsen.
[email protected]
+358405575346
Ylös