Eduskuntavaalit 2023 / Riksdagsvalet 2023

31Aleksi Stenberg

DI, laivasuunnittelija
Varsinais-Suomen vaalipiiri, Turku

Poliittiset teemat / Politiska teman

Vaaliteemani ovat perusasioiden äärellä: Perhe, talous ja turvallisuus.
- Perheet tarvitsevat laaja-alaista tukea eri elämäntilanteisiin. Hyvinvoivan yhteiskunnan perusta on hyvinvoivat perheet.
- Valtion taloudenhoidon tulee olla vastuullista ja työnteon kannattavaa. Velkaantuminen pystytään taittamaan, mutta se tulee vaatimaan rakenteellisia uudistuksia.
- Kokonaisturvallisuuden on oltava päätöksenteon keskiössä, huomioiden myös kotimaisen ruokatuotannon. Sydämenasiani on huolehtia ruokaturvasta ja huoltovarmuudesta Suomessa. Meidän on pidettävä kansallinen päätösvalta Suomessa emmekä saa antaa ohjaksia EU:lle eikä muullekkaan ulkomaiselle taholle. Suomen maat ja metsät kuuluvat Suomalaisille!

Esittely / presentation

Olen 33-vuotias perheenisä ja aviomies. Työskentelen laiva-alalla diplomi-insinöörinä. Vapaa-aikaani vietän perheeni kanssa sekä ulkona liikkuessa, jotka tuovat hyvää vastapainoa työlle ja luottamustoimille. Olen Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän kirkkovaltuutettu sekä Turun Mikaelinseurakunnan seurakuntaneuvoston jäsen. Toimin myös vapaaehtoisena seurakunnassa.

Palo yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen syttyi jo nuorena ja nyt tie on johtanut politiikan pariin. Haluan olla tekemässä politiikkaa arvojeni pohjalta ja tuoda monen äänen kuuluville. Toiminnassani haluan olla rakentava ja siltoja luova. Asiat on tehty ratkaistavaksi - halki, poikki ja pinoon.
Ylös