Eduskuntavaalit 2023 / Riksdagsvalet 2023

10Jouni Koskela

luonnonsuojelun erityisasiantuntija, filosofian maisteri
Kaakkois-Suomen vaalipiiri, Savonlinna
Pihlajaniemi

Poliittiset teemat / Politiska teman

Aluepolitiikan suunta on muutettava. Asuminen myös kasvukeskusten ulkopuolella on pidettävä mahdollisena. Koronapandemia ja Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan saivat meidät vihdoin ymmärtämään ruokaturvan ja huoltovarmuuden, sekä energia- ja maatalouden omavaraisuuden tärkeyden. Velvollisuutemme on säilyttää maapallomme elinkelpoisena ja luonto monimuotoisena tuleville sukupolville. Ei kaivoksia Saimaalle! Kaivoslakia on muutettava siten, että saamme luonnonrikkauksistamme oikeutetut korvaukset.

Esittely / presentation

Olen 60-vuotias biologi (FM) Savonlinnan Pihlajaniemestä, jossa asun rintamamiestalossa vaimoni Marjan kanssa. Olen Kristillisdemokraattien puoluehallituksen jäsen sekä Etelä-Savon piirin ja Savonlinnan paikallisosaston puheenjohtaja. Kuulun Savonlinnan kaupunginvaltuustoon ja kaupunginhallitukseen, olen Etelä-Savon hyvinvointialueen valtuutettu ja aluehallituksen varajäsen sekä Etelä-Savon maakuntavaltuuston jäsen. Teen Metsähallituksen Luontopalveluissa saimaannorpan suojeluun liittyviä töitä.

Vapaa-ajallani tykkään liikkua luonnossa lintujen tarkkailun, retkeilyn, mökkeilyn ja marjanpoiminnan merkeissä. Harrastan monipuolisesti urheilua ja liikuntaa. Pelaan mm. kaukalopalloa ja pöytätennistä sekä pyöräilen ja lenkkeilen. Pyrin juoksemaan maratonin vähintään kerran vuodessa. Myös yhdistystoiminta, lukeminen ja vapaaehtoistyöt seurakunnissa sekä penkkiurheilu ovat lähellä sydäntäni. Pärjään englannilla, espanjalla ja ruotsilla, ja osaan jonkin verran saksaa, ranskaa ja italiaa.
[email protected]
+358400188825
Ylös