Eduskuntavaalit 2023 / Riksdagsvalet 2023

99Sami Kilpeläinen

valtiotieteiden maisteri, maa- ja metsätaloustiet. maisteri
Oulun vaalipiiri, Sotkamo

Poliittiset teemat / Politiska teman

Minä haluan rakentaa Suomesta maan, jossa jokaisen ihmisen ja alueen kohtelu on tasapuolista. Lupaan toimia oikeudenmukaisuuden ja tavallisen suomalaisen puolesta. Meidän tulee antaa ihmisille mahdollisuus vaikuttaa oman kotiseutunsa tulevaisuuteen. Maakuntien hyvinvointi kumpuaa tulevaisuudessakin työstä ja toimeliaisuudesta.

Oikeus toimeentuloon ja huolenpitoon kuuluu jokaiselle. Yksityisomaisuuden suojaa on kunnioitettava, mm. metsien ja peltojen käytössä.

Talousmiehenä pidän ehdottoman tärkeänä, että Suomen talous suunta muutetaan. Velaksi ei voi elää loputtomasti.

Kristilliset arvot olleet ja ovat Suomen yhteiskunnan perusta. Koti. Uskonto. Isänmaa.

Esittely / presentation

Olen naimisissa ja kahden lapsen isä. Olen hankintajohtaja ja johtoryhmän jäsen sekä maa- ja metsätilallinen Sotkamosta. Agronomi ja valtiotieteiden maisteri Helsingin yliopistosta, jossa myös aikanaan toimin Helsingin yliopiston edustajiston jäsenenä.

Toimin 10 vuotta MTK:ssa ja johdon maitoedunvalvontaa maitoasiamiehenä ja samalla mm. EU:n komission maidon ja maitotuotteiden neuvoa-antavan työryhmän jäsenenä sekä EU:n tuottaja- ja osuuskuntajärjestö COPA-COGECAn maitoryhmän varapuheenjohtajana. Työkokemusta on myös Helsingin yliopistosta tutkijana ja professorin assistenttina Taloustieteen laitoksella.

Olen Sotkamon kunnanvaltuuston III varapuheenjohtaja ja elinvoimajaoston puheenjohtaja. Olen Kainuun hyvinvointialueen aluevaltuuston jäsen ja KD:n aluevaltuustoryhmän puheenjohtaja.
[email protected]
+358503831755


Avaa koko sivulla

Ylös