Eduskuntavaalit 2023 / Riksdagsvalet 2023

84Maija Silvennoinen

sosiaaliohjaaja, YTK
Savo-Karjalan vaalipiiri, Liperi
Ylämylly

Poliittiset teemat / Politiska teman

Pienituloisten toimeentulon turvaaminen, sosiaaliturvan järkevöittäminen.
Kansalaisten hyvinvoinnin edistäminen. Elinvoiman ylläpitäminen maaseudulla: saavutettavat palvelut, koulutus, yrittäjyys.
Ikä ihmisten palvelut kuntoon. Omaishoitajien palkkion verovapaus. Vastuullinen taloudenpito.
Toimivat yhteydet koko vaalipiirissä niin verkossa, tiellä, ilmassa kuin raiteilla. Osaavan työvoiman veto- ja pitovoiman kehittäminen Itä-Suomessa.


I

Esittely / presentation

Olen 44-vuotias kolmen lapsen äiti ja vaimo Liperistä. Elän tässä ja nyt, tyttäreni syöpään menehtyminen ja omaishoitajana toimiminen ovat antaneet itselleni sekä vahvuutta että varmuutta olla oma itseni. Koulutukseltani sosionomi ja opiskelen Itä-Suomen yliopistossa Sosiaalityötä maisterivaiheessa. Työelämässäni olen olllut lähinnä vammaispalveluissa niin kehitysvammaisten asumisessa, päivätoiminnassa kuin viranhaltijana päätöksiä tekemässä.

Olen ollut luottamustehtävissä kuntatasolla 2005-vuodesta alkaen, jolloin ensimmäistä kertaa tulin valituksi varavaltuutetuksi kuntaamme. Sen jälkeen olen toiminut maakuntavaltuuston, siun soten valtuuston ja sitten hyvinvointialueen valtuuston jäsenenä. Olen kirkkovaltuutettu ja toiminut seurakunnan luottamustehtävissä yli 10 vuoden ajan. Lisäksi olen Pohjois-Karjalan osuuskaupan edustajiston jäsen.
[email protected]
Ylös