Eduskuntavaalit 2023 / Riksdagsvalet 2023

81Annukka Ojala

terveyskeskuslääkäri
Savo-Karjalan vaalipiiri, Kuopio
Rautaniemi

Poliittiset teemat / Politiska teman

Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistumisessa monia asioita jäi vielä tekemättä. Jos uudistus olisi lähdetty toteuttamaan oikealla tavalla, olisi aloitettu tekemällä koko maan kattava valtiojohtoinen ja -rahoitteinen potilas- ja asiakastietojärjestelmä. Jonojen purkamiseen ja uusien ennaltaehkäisyyn ja varhaiseen puuttumiseen perustuville toimintatavoille olisi varattu riittävät resurssit.

Valtion velkaantuminen pitää pystyä lopettamaan. Taloutta ja säästöjä miettiessä pitäisi pystyä turvaamaan ensin perusasiat: turvallisuus, ruoka, lämpö, terveys. Jotta talous saataisiin tasapainoon, pitäisi pystyä tukemaan suomalaisia tuotteita ja palveluja. Näin saataisiin tuettua omavaraisuuttamme, mutta kehittyneiden tuotteiden muodossa tehostettua myös vientiä.

Tässä maailmantilanteessa meidän pitäisi ehdottomasti turvata suomalaisen ruuan saanti. Maatalouden nykyahdingossa tarvitaan nopeita käytännöllisiä tukitoimia, jotta kaikki nykyiset ruuantuottajat saadaan pidettyä tuotannon parissa.

Esittely / presentation

Olen 31-vuotias kuopiolainen nainen. Perheeseeni kuuluvat aviomieheni ja kolme lasta. Lisäksi meillä asuu kaksi nuorta. Koulutukseltani olen lääketieteen lisensiaatti ja erikoistun yleislääketieteeseen. Työskentelen Kuopiossa terveyskeskuslääkärinä. Arvoni perustuvat kristinuskoon.

Harrastuksiini kuuluvat luonnossa liikkuminen, musiikki, maalaaminen, lautapelailu ja monenlainen liikunta. Olen tunnollinen, aktiivinen ja ratkaisukeskeinen.
[email protected]
Ylös