Eduskuntavaalit 2023 / Riksdagsvalet 2023

93Juha-Pekka Forsman

toimistonhoitaja
Hämeen vaalipiiri, Lahti
Laune

Poliittiset teemat / Politiska teman

Turvallisuus ja huoltovarmuus tärkeää, puolustus- ja maatalousbudjettiin saatava lisää rahaa. Toki viime kädessä turvamme on Jumalassa. Sairaanhoidon/leikkaus-jonot purettava. Hoitajille lisää palkkaa, ja työn kuormittavuusasiat kuntoon. Talous kuntoon, muuten ei saada mm. sosiaali- ja terveyspuoltakaan toimimaan. Itse kannatan sitä finanssipolitiikan ajatusmallia, että kun talous on menossa taantumaan, niin silloin verotuksen keventämisen avulla ylläpidetään kysyntää. Joten alentaisin kansalaisten maksamia veroja (mm. ansiotuloveroa/eläkkeistä maksettavaa veroa), jolloin ihmisten ostovoima lisääntyy. Ja syntyy uusia työpaikkoja. Ja verotuloja.

Kannatan nykyistä paljon tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa. Kieli, maan tavat ja lainsäädäntö tehtävä heti tutuiksi. Ylisuuret ryhmäkoot varhaiskasvatuksessa pienemmiksi, samoin kouluissa. Erityisluokkia perustettava työrauhan turvaamiseksi. Vanhustenhoitoon rahaa enemmän. Ja omaishoitajille. Kristinuskon arvot näkyviin lainsäädännössä.

Esittely / presentation

Olen naimisissa ja kolmen aikuisen lapsen isä. Jeesus on minun Herrani! Ensimmäistä kertaa ehdolla ek-vaaleissa. Kokemusta yli 30 v ajalta kunnan ja maakunnan ylimmän tason päätöksenteosta. Olen toiminut mm. Lahden kaupunginvaltuutettuna, P-H maakuntahallituksessa, P-H sos. ja terveysyhtymän hallituksessa, monissa lautakunnissa, mm. 12 vuotta Lahden teknisessä (ja ympäristöltk:ssa), P-H seudullisessa Jäteltk:ssa, erään oy:n ja myös säätiön hallituksen pj:na.

Tällä hetkellä olen tarkastusltk:n jäsen. Samoin KD:n Lahden kaupunginvaltuustoryhmän jäsen (varavaltuutettu) kuin myös aluevaltuustoryhmän jäsen (1.varavaltuutettu). Sekä Lahden osaston johtokunnan jäsen. Olen puolueemme ylimmän päättävän elimen puoluekokouksen puoluekokousedustaja, sekä Hämeen piirin piirikokousedustaja. Samoin olen Osuuskauppa Hämeenmaan vaaleilla valitun edustajiston jäsen, myös P-H OP:n edustajiston jäsen. Aiemmin mm. Sysmän Yrittäjien pj ja P-H Yrittäjien hallituksessa vuosien ajan. Ja monessa muussa mukana.
[email protected]
+358405119966
Ylös