Eduskuntavaalit 2023 / Riksdagsvalet 2023

74Sari Essayah

kansanedustaja, KTM
Savo-Karjalan vaalipiiri, Lapinlahti

Poliittiset teemat / Politiska teman

Lapsi- ja ikäystävällinen yhteiskunta eli perhevapaisiin valinnanvapautta ja vanhustenhoito kuntoon ja omaishoitajille riittävä tuki.
Sote-uudistus tarvitsee korjaussarjan, jotta palveluiden saatavuus ja saavutettavuus varmistetaan.
Panostamalla koulutukseen ja tutkimukseen tuetaan työllisyyttä ja yrittäjyyttä.
Työnteko kannattamaan eli sosiaaliturvauudistus, jossa kannustinloukut poistuvat ja työnteko kannattaa.
Pelastetaan maatalous ja pidetään päätösvalta metsistämme omissa käsissä. Tarvitsemme kestävää kiertotaloutta ja vähäpäästöistä energiantuotantoa, energian ja ruuan kotimaisuus on ekoteko.

Esittely / presentation

Olen kolmannen kauden kansanedustaja ja Kristillisdemokraattisen puolueen puheenjohtaja. Olen toiminut Euroopan parlamentin jäsenenä 2009-2014, puoluesihteerinä 2007-2009 ja eduskuntaryhmän puheenjohtajana kaudella 2003–2007. Koulutukseltani olen kauppatieteiden maisteri ja olen työskennellyt mm. laskentapäällikkönä ja tilintarkastajana. Kunnallispolitiikassa takana on yli 15 vuotta valtuutettuna, hallituksessa sekä maakunta- ja kuntaliiton valtuustoissa. Olen Pohjois-Savon hyvinvointialueen valtuutettu ja hallituksen jäsen.

Perheeseeni kuuluu aviomieheni ja 2 aikuista tytärtämme. Pidän edelleen liikunnasta, ja olen mukana urheilun järjestötyössä sekä erilaisessa yhdistystoiminnassa ja seurakunnan työmuodoissa.
[email protected]
+358400252999
Ylös