Aluevaalit 2022: Marjut Ounila

Marjut Ounila 385

koordinaattori, yrittäjä
Hämeenlinna, Hauho
[email protected]
040 522 9977

Slogan: Olemme erilaisia, mutta saman arvoisia!

Esittely

Olen Kainuusta kotoisin. Olen muutaman vuoden asunut Hauholla mieheni, koiran ja kahden kissan kanssa. Olen koulutukseltani kaupan ja hallinnon tradenomi ja teen kokopäiväisesti koordinaattorin töitäl Työn ohessa olen kehittänyt itseäni mm. johtamisen erikoisammattitutkinnolla, Creen care - opinnoilla, stailisti koululla ja parhaillani opiskelen LCF-valmentajaksi. Tutustuessani Hämeeseen, on alkanut kiinnostaa myös politiikka ja Hämeen kehittäminen, niin että se vetovoimaisuus säilyisi ja saataisiin alueelle lisää yrittäjiä. Yrittäjyyden mukana tulee kuntaan lisää väkeä kaupunkiin.

Kanta-Häme on laaja ja minusta olisi tärkeätä kehittää alueen eriosia tasapuolisesti ja miettiä, miten alueiden yhteistyötä voitaisiin kehittää yhä paremmaksi ja niin, että mahdollisimman paljon lähipalveluista pystyttäisiin turvaamaan. Joukkoliikenteen kehittäminen ja matalalattiabussien lisääminen ihmisten liikkuvuuden parantamisen kannalta olisi myös ensiarvoisen tärkeää. Terveyden ennaltaehkäiseminen on myös tärkeää, mutta se ei saa viedä resursseja sosiaali ja terveyspalveluiden osuudesta. Hyvillä sosiaali- ja terveyspalveluilla pystytään turvaamaan heikompiosaisten (pitkäaikaissairaiden, vammaisten, vanhusten ja työttömien) osallisuutta, omatoimisuutta ja kotona asuisen mahdollisuutta.

Kaikkien tasavertainen koulutus- ja osallisuus myös työelämään, lisäävät kaikkien kuntalaisten tyytyväisyyttä. Pandemian jatkuessa, jokaisen kuntalaisen ansaitsema veroeuro on ensiarvoisen tärkeää. Jokaisen kuntalaisella tulee olla mahdollisuus osallistua myös kunnan päätöksentekoon, niin että kaupungin eri päättävissä tasoilla on eri ryhmistä edustajia. Kaupunkia tulisi kehittää pitkällä aikavälillä. Erilaisuus on rikkautta unohtamatta toisten kunnioitta
Ylös