Aluevaalit 2022: Riikka Mikkolainen

Riikka Mikkolainen 440

projektiarkkitehti, pääsuunnittelija
Kangasala, Ruutana
[email protected]
040 510 7814

Slogan:

Esittely

Olen perheenäiti ja projektiarkkitehti Kangasalta. Olen kunnanvaltuustossa varavaltuutettuna sekä kuulun Kangasalan Kristillisdemokraattien johtokuntaan. Olen myös elinympäristölautakunnan varajäsen sekä kiinteistötoimitusten uskottumies. Toimin työsuojeluvaltuutettuna arkkitehtitoimistossa, jossa työskentelen.

Meillä on mieheni kanssa 3 lasta sekä neljä suloista lastenlasta sekä kissa ja koira. Minulle on tärkeää yhteinen aika perheen kanssa, haluan olla läsnä lastenlasteni elämässä arjessa tukien.

Olen tarmokas, perusteellinen ja sinnikäs kaikessa mihin ryhdyn. Uuden oppiminen kautta elämän edistää ihmisen psyykkistä ja fyysistä terveyttä.

Olen onnellinen kun saan elää tasapainoista elämää puolisona, äitinä, mummuna, hockey-momina sekä asiantuntijana työtehtävissä. Kaikki osa-alueet tukevat toisiaan ja saan niistä voimaa. Harrastan puistojumppaa, juniorijääkiekon seuraamista, taidetta ja marttailua.
Haluan olla myötävaikuttamassa laadukkaan ja vaikuttavan hoidon saamiseksi tasa-arvoisesti kaikkien ulottuville. Lähipalvelujen pitää tarkoittaa kattavaa palveluverkostoa ja yhdenvertaisia palveluja koko alueella.

Sydäntäni lähellä on perheiden ja nuorten hyvinvointi. Pidän tärkeänä, että perheet saavat apua ripeästi, yhden luukun periaatteella. Nuorten hyvinvoinnista on huolehdittava ja psykologisen sekä psykiatrisen avun saaminen taattava siten, että se on jo ennaltaehkäisevää.
Ikäihmisten hoivan tulee olla laadukasta ja ihmisarvoa kunnioittavaa. Omaishoitajien työtä tulee tukea. Heidän terveydestään ja jaksamisestaan on huolehdittava.

Kotihoitoa on tuettava siihen asti kun se kulloisessakin tapauksessa on järkevää. Vanhusten yksinäisyys on huomioitava tässä asiassa. Yksinäisyyttä voidaan pitää yhtenä kriteerinä hoitopaikka arvioinnissa. Hoitoalasta on tehtävä palkkaukseltaan ja työoloiltaan niin hyvä, että tulevaisuudessa koulutettua henkilöstöä on saatavilla hyvän hoidon takaamiseksi. Yhteiskuntamme on kriisissä, jos työvoimaa hoitoalalla ei ole tarpeeksi. Nyt on aika tehdä todellisia tekoja arvostuksen nostamisen eteen!

Uudistuksen myötä jää paljon rakennuskantaa, jonka uudesta käyttötarkoituksesta on oltava suunnitelma, joka on taloudellinen ja ekologinen.
Ylös