Aluevaalit 2022: Tiina Hämäläinen

Tiina Hämäläinen 12

peruskoulun kieltenopettaja, lehtori FM
Kouvola
[email protected]

Slogan:

Esittely

Aluevaalit tammikuussa 2022 ovat historiamme ensimmäiset. Uusi hyvinvointialueisiin jaettu Suomi tarvitsee päättäjiä hyvinvointialueille. Päätöksen teko haastaa. Kymenlaaksossa terveydenhuolto on vuosien ajan ollut turbulenssissa ja monet ovat kokeneet, etteivät asiat suju niin kuin niiden pitäisi. Hoitamisesta on tullut byrokraattista ja ruuhkautunutta ja työntekijöistä on pula. Kaiken keskellä ihmisiä on myös hoidettu ja apua on annettu oikeaan aikaan. Erityiskiitos hoitajille, jotka ovat tehneet erittäin raskaita kuukausia, jotta me kaikki selviäisimme mahdollisimman hyvin maailmanlaajuisesta pandemiasta!

Hyvinvointialueiden syntyminen ei lupaa mitään muuta varmaa, kuin että alueet aloittavat. Kymsote painiskelee jo nyt valtavassa resurssipulassa ja sama linja jatkunee, sillä alueemme väestörakenteen vuoksi hoidon tarve kasvaa koko ajan. Jonkun on silti mentävä tekemään päätöksiä ja linjauksia. Kaikilla on siihen demokraattinen oikeus – vaalien kautta. Miten saamme perattua turhia rakenteita ja säilytettyä kohdentavat palvelut siellä, missä niitä tarvitaan? Hoidetaanko hyvinvointialueella sairaita paremmin ja tehdäänkö ennalta ehkäisevää terveydenhoitoa laajemmin? Vai perataanko tiukassa taloustilanteessa palveluverkostoa vieläkin enemmän? Näihin kysymyksiin haluaisimme kaikki saada yksilöihmisen puolella olevan vastauksen. Ymmärrämme, että tämä kaikki ei ole sinun eikä minun käsissäni, mutta yhdessä voimme yrittää.

Näissä vaaleissa on todellakin tärkeää äänestää. Haluammehan enemmän hyvinvointia ja vähemmän hallintoa?

Olen ehdolla näissä vaaleissa. KD-puolueen kunnallispolitiikassa olen ollut vuodesta 2008, toiminut sivistyspalvelujen johtokunnan jäsenenä, aikuisväestön lautakunnassa, Kouvolan Asunnot OY:n hallituksessa ja teknisessä lautakunnassa. Tällä valtuustokaudella jatkan teknisessä lautakunnassa ja olen myös kaupunginvaltuuston ja Kymenlaakson Liiton maakuntavaltuuston jäsen sekä Kymsoten yhtymävaltuuston varajäsen.

Olen 57-vuotias peruskoulun kieltenopettaja. Minulla on aviomies, neljä aikuista lasta ja viisi lastenlasta.
Ylös