Aluevaalit 2022

Kylli Kylliäinen

vanginvartija, päihdetyöntekijä
Hämeenlinna

Slogan: Kyllin hyvää hyvinvointia!

Esittely / presentation

Kyllin lämmin, hyvinvointia edistävä tervehdys siulle! Mie olen Kymenlaaksosta tänne Hämeen sydänmaille monien mutkien kautta kulkeutunut ”sinkku”. Viimeiset, 27 vuotta, olen saanut kulkea vankien rinnalla, Vanajan vankilassa.
Ensi vuonna vietän 20- vuotista vaikuttajamatkaani Hämeenlinnan kaupunginvaltuustossa.

Lähdin mukaan, jotta voisin tehdä kaikkeni eriarvoistumisen kiihtyvien kierteiden katkaisemiseksi ja hyvinvointierojen kaventamiseksi. Työ on edelleen kesken. Nyt, muutoksen myötä, olemme käännekohdassa, jossa on kyllin tärkeää puolustaa sekä sosiaali- että terveyspalveluiden lähipalveluperiaatetta ja yhden luukun periaatetta.

Hyvinvointi on kaikkien kansalaisten perusoikeus. Sitä ei voi rakentaa hallintohimmeleiden varaan, vaan se rakennetaan terveyttä ja sosiaalista hyvinvointia edistämällä ja mahdollistamalla avun saanti ajoissa. Sosiaali - ja terveyspalveluiden laadusta ei tule tinkiä.
Eriarvoisuuden kaventamisessa tulee tulevaisuudessakin huomioida suhteellisen universalismin periaate: Toimien on oltava suunnattu kaikille, mutta laajuudeltaan ja voimakkuudeltaan oikeassa suhteessa sosiaalisen aseman heikkouteen ja haavoittuvuuteen.
[email protected]
050 555 6075
Ylös