Aluevaalit 2022: Marita Mäki-Kahra

Marita Mäki-Kahra 134

lähihoitaja, kirjanpitäjä
Kuortane, Lentilä
[email protected]
0505212004

Slogan: Uusi päivä, uudet murheet ja ilot.

Esittely

Olen 54-vuotias 3 lapsen äiti. Minulla on 11-vuotias lapsenlapsi. Kotona on aviomies, hänen kanssaan olen ollut naimisissa 32 vuotta. Meillä asuu myös pieni 3-vuotias tuplaterrieri. Lähihoitajan työssä olen kohdannut monia kotihoitoon ja vanhustenhuoltoon liittyviä ongelmia. Monet kotona yksin asuvat vanhukset ovat yksinäisiä ja turvattomia. Eivät kaikki vanhukset tarvitse tehohoitopaikkaa, ihan tavallinen kodinomainen hoitokoti riittäisi. Niitä paikkoja ei vain ole tarpeeksi.

Sairauden yllättäessä, oli se sitten fyysinen tai psyykkinen, hoitoon on päästävä mahdollisimman pian julkisen palvelun piiriin. Kaikilla ei ole varaa käyttää yksityisiä hoitopalveluja. Terveys, elämänlaatu, ei saa olla kiinni kukkaron paksuudesta. Oman kokemukseni perusteella julkista terveydenhuoltoa haukutaan aivan suotta.

Olen mukana Eteläpohjalaiset kylät ry:n hallituksessa. Epk:n tavoitteena on kehittää maaseutua ja maalla asumista. Olen kyläyhdistys Etukuurtanelaaset ry:n puheenjohtaja. Ihmisten hyvinvointi ja elävä maaseutu on lähellä sydäntäni. Viimeisin aikaansaannoksemme on kyläämme Lentilän Ylipään kentälle valmistuva lentopallokenttä. Se otetaan käyttöön tulevana kesänä.

Vapaa-aikanani harrastan erilaisten käsitöiden tekemistä, posliininmaalausta ja sanaristikoiden ratkomista. Kirjoittelen pöytälaatikkoon. Osa tekstistäni on julkaistu eri lehdissä. Viimeisimmät vuoden 2021 Kuortaneen joululehdessä. Haaveilen joku päivä julkaisevani sekä runokirjan että hyvän lukuromaanin.

Elämässä tärkeintä ei ole raha vaan rakkaus. Ilman rakkautta ja rakkaita, lähimmäisiä elämä on tyhjää. Tavoitteeni elämässä on tehdä toisten ihmisten elämästä edes hieman parempaa ja helpompaa. Minulle kaikki ihmiset ovat samanarvoisia sosiaalisesta asemasta, iästä, ihonväristä tai muusta erilaisuudesta huolimatta.

Luottamustoimia:
Eteläpohjalaiset kylät ry hallituksen jäsen
Etukuurtanelaaset ry hallituksen puheenjohtaja

Suomen Kristillisdemokraatit
piirihallituksen jäsen
Kuortaneen paikallisosaston jäsen

Kuortaneen Yritystilat hallituksen jäsen
Kuortaneen tarkastuslautakunnan varajäsen

Kuortaneen kunnanhallituksen jäsen (2017-2021)
ympäristölautakunnan jäsen (2017-2021)
sivistyslautakunnan jäsen (2012-2017)

Kuortaneen kirkkovaltuuston jäsen
Kuortaneen kirkkoneuvoston varajäsen
Ylös