Aluevaalit 2022: Anne Nätynki

Anne Nätynki 138

Osaston esimies
Alajärvi, Alajärvi
[email protected]

Slogan:

Esittely

Olen Anne Nätynki Alajärveltä, naimisissa, neljän aikuisen lapsen äiti ja 10 lapsenlapsen mummi. Työssä olen keskisuuressa yrityksessä jossa työnkuva muuttui vaalien alla osaston esimieheksi. Minulla on kaupallinen koulutus ja lopputyötä vaille AMK liiketalouden tradenomin tutkinto. Kuusi vuotta sitten olin opintovapaalla pari vuotta ja valmistuin lähihoitajaksi. Työkokemusta kertyi myös hoitoalalta, vaikka palasin takaisin vakituiseen työhöni.

Sosiaali- ja terveyspalvelut tulee olla yhden luukun periaatteella niin ettei ihmisen tarvitse kulkea virastosta ja virkailijalta toiselle. Ikäihmisille tämä on jo itse liikkumisen vuoksi haasteellista. Tämän vuoksi kotiin tuotavien palvelujen kehittäminen yhteistyössä eri järjestöjen, yhteisöjen, yrittäjien ja kolmannen sektorin kanssa on mahdollistettava. Kotipalvelutyö tulee uudelleen järjestää kokonaisuudessaan. Näillä muutoksilla takaamme kotona hoidettavien ja vanhusten peruspalvelut ulkoilun, hygienian, ruokailun ja yhteisöllisyyden toteutumiseksi. Niin ikään vanhukset, jotka tarvitsevat tuettua asumispalvelua tulee saada jäädä lähelle omaisia. Omaishoitajien, perhehoitajien ja erityislapsiperheiden tukeminen on huomioitava nykyistä paremmin. Omaishoitajien työ on saatava sille kuuluvaan arvoonsa. Pelastuspalvelut tulee olla lähellä jokaista ihmistä. Tämä on tinkimätön asia perusturvan takaamiseksi jokaiselle vauvasta vaariin.

Nuorten hyvinvointi on tämän ajan suoranainen vitsaus. Nuoret ovat monin tavoin ahdistuneita ja masentuneita. Avun saanti voi kestää jopa kuukausia. Jokainen, joka tietää edes aavistuksen näistä olosuhteista, jossa perheessä eletään tietää myös, että ei voida odottaa kuukausia vaan apu on saatava nopeasti. Nämä nuoret ovat tulevaisuuden työntekijöitä Suomessa ja jos emme hoida nuorisoamme ja satsaa heidän auttamiseen sekä hyvinvointiin ei ole tulevaisuudessa työntekijöitä Suomessa.
Nykyään ehdimme vain sammuttamaan ”tulipaloja” kun pitäisi katsoa juurisyihin ja lähteä tekemään korjaavia toimenpiteitä jo perusrakenteisiin ennen kuin auttaminen on vaikeampaa, pitkäkestoisempaa ja kalliimpaa. Liian usein apu saadaan henkilölle liian myöhään.

Tarvitsemme enemmän hyvinvointia ja vähemmän hallintoa. Maakuntaveroa ei tule ottaa käyttöön, joka kasvattaa kuntalaisten verotaakkaa. Emme tarvitse myöskään byrokratiaa ja poliittisia nimityksiä aluehallintoon, joka kätkee sisäänsä piilopuoluetuen. Raha tulee käyttää apua ja huolenpitoa tarvitseville omassa kunnasamme vauvasta vaariin!
Ylös