Aluevaalit 2022: Yrjö Sorvari

Yrjö Sorvari 378

diakoni, sosiaalityöntekijä
Sotkamo, Kirkonkylä
[email protected]
0451121324

Slogan: Lähde liikkeelle, älä tyydy seuraamaan sivusta, aseta omat tavoitteesi.

Esittely

Olen entinen nuorisonohjaaja kirkon puolelta, 12 vuotta Nurmeksen seurakunnassa. Olen myös entinen sosiaalityöntekijä, Sotkamon kunnassa 33 vuotta ja 7 kk työni koski aikuistyötä: toimeentulotuki, asunnottomat, päihdeongelmaiset, työttömät ja siihen työhön liittyvät lukuisat projektit. Erään projekin rikostenteille harhaantuneille motto oli: Elämä odottaa ulkona! Vaikeinta oli lastensuojelu, jossa mieletäni kustannusten nousuun vaikutti eniten tiedon puute, päätösvalta siirtyi liian kauas maakuntakokeilun vuoksi. Päihdetyö liittyi kaikkeen toimintaan, muutamissa lastensuojelutapauksissa oli perusongelmana sairaus, kaikissa muissa päihteet.

Syntyperäisenä sotkamolaisena työ vielä seuraa minua. Käyn kotikäynneillä, entiset asiakkaat käyvät luonani miltei päivittäin. Työssäoloaika on jättänyt vaikuttavan muiston elämääni, ehkä olen joskus auttanut jotakin ihmistä hänen elämässään, mutta useampia on niitä, joille en ole löytänyt ratkaisua. On valitettavaa se kuinka vain lukuisistakin keinoista huolimatta toiset eivät saa pitävää otetta elämästään.

Olen kuitenkin tavallinen ukki yhdeksälle, kohta kymmenelle lapsenlapselle ja nautin elämästä, jonka olen saanut lahjana. Tunnen toki syyllisyyttä oman perheeni laiminlyömisestä. Harrastan lentopalloa, suunnistusta, partiota. metsästystä, erävaellusta. Olen valuutettu niin kunnassa kuin maakunnassa, kirkkovaltuustossa ja hiippakuntavaltuustossa.
Ylös