Aluevaalit 2022

Timo Alaräisänen

ylihammaslääkäri
Lapin hyvinvointialue, Kemijärvi
Kallaanvaara

Esittely / presentation

Olen 64-vuotias ylihammaslääkäri Kemijärveltä. Vaimoni Lauran kanssa meille on siunaantunut viisi lasta ja seitsemän lastenlasta. Olen syntyperäinen kemijärveläinen ja tehnyt työurani kotipaikkakunnalla. Ylihammaslääkärinä olen toiminut vuodesta 1986 lähtien. Lisäksi olen toiminut Sairaala Lapponian johtavana ylilääkärinä 2001-2014 ja Kemijärven sosiaali- ja terveysjohtajana 2003-2010.

Näiden tehtävien myötä olen ollut mukana sote-uudistuksen valmistelussa Itä-Lapin seutukunnallisissa hankkeissa ja maakuntatasolla 15 vuoden ajan. Minulle on kertynyt työurani ansiosta paljon tietoa ja osaamista sote-palvelujen järjestämisestä. Olisi hienoa pitkän työuran päätteeksi saattaa tämä valtava uudistus hyvään päätökseen päättäjänä aluevaltuustossa.

Haluan olla turvaamassa koko Lapin alueella tasavertaiset hyvinvointipalvelut asuinpaikasta riippumatta. Päätöksen teossa on kuunneltava myös pienempien kuntien asukkaiden tahtoa. Jotta hyvät palvelut voidaan turvata, täytyy olla riittävästi osaavaa ja työhönsä sitoutunutta henkilöstöä. Kannustava palkkaus, joustavuus työsuhteissa ja henkilöstön työhyvinvointiin panostaminen ovat avain asemassa onnistuneessa henkilöstöpolitiikassa.

Kirkkovaltuustossa olen kuudetta kautta ja sen puheenjohtajan olen toiminut 15 vuotta. Olen reserviupseeri ja olen kiinnostunut erityisesti Itä-Lapin sotahistoriasta. Erävaellukset Lapissa ja vuorivaellukset Nepalissa ovat olleet tärkeitä henkireikiä työelämän ruuhkavuosien aikana.
[email protected]
0401951998
Ylös