Aluevaalit 2022: Antti Schroderus

Antti Schroderus 375

opettaja, FM
Kajaani, Takkaranta
Sitoutumaton
0405466901

Slogan: Realismia ja räväkkyyttä päätöksentekoon.

Esittely

Olen kolmen kouluikäisen lapsen isä ja harrastan suunnistustalkoita ja yhteiskunnallisten asioiden seuraamista. Poliittisesti olen pohjoismaiseen hyvinvointivaltioon ja alkiolaiseen sivistysaatteeseen uskova realisti. En usko ikuisiin nollakorkoihin enkä rikkaiden veronalennusten hyötyihin, siksi kaipasin jotain uutta politiikan keskikentälle. Ensin syntyi Kansalaispuolue ja viime kuntavaaleissa yhteistyö KD:n kanssa, se on sujunut Kajaanissa erittäin hyvin ja reilun pelin hengessä niin ennen kuntavaaleja kuin vaalien jälkeisessä luottamuspaikkajaossa.

Kainuulaisessa elinkeinopolitiikassa haluan nostaa kaikkien kuntien vetovoimatekijäksi luonnon, liikunnan ja isojen järvien rantarakentamisen. Kajaanissakin on valmiiden koulukyytien varrella ainakin sata kilometriä vakituiseen asumiseen soveltuvaa rantaa ihan Kajaaninjoen varresta Jormuaan ja Salmenrannalle asti.

Hyvinvointialueen politiikassa ensimmäinen iso haaste on talouden saattaminen valtion asettamien reunaehtojen raamiin. Kainuun hallintokokeilumallin perintö hallinossa ja uuden sairaalan velkaperintö taseessa on tälle väestöpohjalle todella raskas, mutta haluan olla yhtenä kainuulaisena tekemässä tätä sopeutusta sen sijaan, että jättäisimme homman tuuliajolle ja ministeriön selvitysmiesten hoidettavaksi.

Toinen haaste on nyt nousukauden aikana työvoiman riittävyys, vajaalla tekeminen on perustason työssä yksi suurimpia työhyvinvointia syöviä tekijöitä. Haluan toimia politiikassa siihen suuntaan, että tarpeeton pätkien tekeminen ja työntekijöinen karkottaminen huonolla johtamisella loppuu viimeistään nyt. Koulutuksen kautta tulee koko ajan nuorta sitoutuvaa työvoimaa ja nuoria voidaan vielä enemmän kannustaa hoitoalalle, töitä riittää.

Ja lupaan suhtautua kaikkiin tuleviin haasteisiin rauhallisesti ja etsiä ratkaisuja järjellä panikoinnin ja tunteilun sijaan.
Ylös