Aluevaalit 2022: Riitta Suonurmi

Riitta Suonurmi 398

sosiaalityöntekijä, pol.kand.
Loppi
[email protected]
040 502 9027

Slogan: Enemmän hyvinvointia mutta vähemmän hallintoa Kanta-Hämeeseen

Esittely

Olen äiti ja pienen pojan isoäiti. Harrastan retkeilyä koiran kanssa sekä marjastusta ja sienestystä. Toimin seurakunnan vapaaehtoisena raamattupiirin vetäjänä.

Kanta-Hämeen hyvinvointialueesta pitää luoda asiakaslähtöinen, tasapuolinen ja -laatuinen kaikille seutukunnan asukkaille riittävillä ja hyvinvoivilla henkilöstöresursseilla. Nyt tarvitaan vankkaa sosiaalialan laaja-alaista kehittämistaitoa, koska soten tähänastinen kehittäminen on tapahtunut terveydenhuollon ehdoilla.

Minulla on koulutusta terveydenhuollosta, sosiaalialalta ja henkilöstöhallinnosta ja olen erikoistunut alueellisen toiminnan kehittämiseen ja työtapojen haltuunottoon. Olen toiminut sosiaalityöntekijänä koululla, poliisilaitoksella, neuvolassa ja terveyskeskuksessa matalankynnyksen päihde-, perhe- ja kriisityössä. Lisäksi olen toiminut maahanmuuttajien kuraattorina oppilaitoksessa. Yhdessä poliisiviranomaisten kanssa loimme toimintamallin kohdata poliisin asiakkaita heidän kriiseissään ja johdin sosiaalipäivystyksen perustamisen Keski-Uudellemaalle. Sen toimintamallin pohjalle on Suomessa rakennettu useita sosiaalipäivystyksiä.

Pääasiallinen työni on ollut kokonaisvaltainen aluesosiaalityö. Opintojen ohella olen tehnyt kehitysvamma-, siirtolais-, lastenkoti-, kotipalvelu- ja lastensairaalatyötä. Viimeisin työpaikkani oli Kanta-Hämeen sosiaalipäivystys.

Olen ollut valtakunnallisessa Sosiaalitaito Oy:n hallinnoimassa "Sosiaalityö poliisilaitoksella"-kehittämishankkeen ohjausryhmässä.
Olen toiminut pääluottamusmiehenä ja ammattijärjestön hallituksessa sekä alueyhdistyksen puheenjohtajana. Lisäksi olen ollut purjehdusseuran johtokunnassa ja juniorijoukkueen huoltajana.
Olen toista kautta Lopen kunnan tarkastuslautakunnassa ja varavaltuutettuna.
Ylös