Aluevaalit 2022: Nelli Riihuhta

Nelli Riihuhta 354

fysioterapeutti (AMK), terveystieteiden maisteriopiskelija
Jyväskylä
Sitoutumaton

Slogan:

Esittely

Olen 33-vuotias perheenäiti, fysioterapeutti (AMK) ja terveystieteiden maisteriopiskelija Jyväskylän yliopistosta. Olen kotoisin Saarijärven maaseudulta, nykyisin asun perheeni kanssa Jyväskylässä. Maaseutu on kuitenkin edelleen sydämessäni erityisellä paikalla.
Uskoni nojaa Raamatun Jumalaan ja Hänen armoonsa Herrassa Jeesuksessa. Hänen johdatukseensa luotan koko elämäni.

Minulla on vuosien työkokemus kuntoutuksesta ja koen sen erityisen tärkeäksi osaksi terveydenhuoltoa ja toimintakyvyn edistämistä. Olen työskennellyt niin ikäihmisten, työikäisten kuin lastenkin kuntoutuksen parissa aina tuki- ja liikuntaelinongelmista neurologiseen kuntoutukseen ja kansantauteihin.

Liikunta on hyvin lähellä sydäntäni. Rakas harrastukseni on voimailun parissa. Kilpailen nykyisin lisäpaino- ja toistoleuanvedossa. Lisäksi juoksulenkkeilen ja talvella hiihdän säännöllisesti.

Sydämen asiani on tietoisuuden lisääminen liikunnan ja terveellisten elintapojen merkityksestä sairauksien ennaltaehkäisyssä ja kuntoutumisessa. "Liikunta on lääke" sanonta pitää mitä suurimmissa määrin paikkansa.

Terveydenhuollon palveluissa haluan korostaa kaikkien tasavertaista oikeutta hyvään hoitoon ja tarvittavan avun saamiseen ajoissa, iästä ja asuinpaikasta riippumatta. Terveydenhuollon riittävä resursointi ja hoitohenkilökunnan arvostus sekä työssäjaksamisen tukeminen on erityisen tärkeää, jotta hyvä hoito voisi toteutua jatkossakin kaikkien kohdalla.
Ylös