Aluevaalit 2022: Pertti Järvenpää

Pertti Järvenpää 713

filosofian maisteri, toimitusjohtaja
Espoo, Olari
[email protected]
0400 423 499

Slogan: Tästäkin uudistuksesta saadaan toimiva kun muutos johdetaan ammattitaitoisesti

Esittely

Alueuudistuksessa kysymyksessä on Suomen historian suurin hallintorakenteen ja palvelujen muutos sekä kaikkien aikojen suurin liikkeenluovutuskokonaisuus. Mitään aikaisempaa mallia vastaavalle uudistukselle ei ole. Hallitus on antanut aikaa vain noin yhdeksän kuukautta. Suurin ongelma tulee olemaan alueen vaatiman tietotekniikan pystyttäminen. Se vie aikansa aivan riippumatta siitä, miten kunnianhimoisia hallituksen tavoitteet ovat. Julkisen IT-infran kehityshankkeet ovat normaalioloissakin vieneet aikaa ja maksaneet runsaasti suunnitelmia enemmän. Kymmenien potilastietojärjestelmien yhdistäminen potilasturvallisuutta vaarantamatta ei ole hetkessä toteutettu. Palkka- ja henkilöstöhallinnon yhdistäminen ei ole juurikaan kevyempi.
Tarvitsemme aluevaltuustoon päättäjiä, joilla on kyky arvioida palvelujen ja hallinnon vaatimaa aikaa, rahaa ja osaamista. Niitä, joilla on kokemusta muissa yhteyksissä toteutetuista suurista muutoksista. Tarvitsemme päättäjiä, jotka osaavat asettaa tavoitteet sille tasolle, että ne voitaisiin kohtuullisesti saavuttaa. Uudistus tulee vaatimaan kaikilta raadantaa, hikeä ja kyyneleitä.
Minulla on vuosien kokemus vaikeiden muutosten läpiviennistä, tietotekniikan johtamisesta ja kehittämisen konsultoinnista. Sosiaalipalveluissa olen mukana edelleen toimimalla vanhusten asumispalveluja tuottavan säätiön hallituksen jäsenenä.
Ylös