Aluevaalit 2022: Irina Ambrosin

Irina Ambrosin 697

UM:n avustava maavastuuvirkamies
Espoo, Saunalahti
Sitoutumaton
[email protected]
040 839 7279

Slogan: Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi - ei jätetä ketään yksin!

Esittely

Olen 49-vuotias kansainvälisen taustan omaava valtion virkanainen. Minulla on yli 23-vuotinen ura valtionhallinnossa takana, jonka aikana olen toiminut mm. kuusi vuotta kansainvälisissä tehtävissä Suomen pysyvässä edustustossa Genevessä Sveitsissä, viisi vuotta tasavallan presidentin kansliassa protokollatehtävissä, ml. matkustanut presidentin delegaatiossa valtiovierailuilla ympäri maailmaa, sekä toiminut kehitys- ja omistajaohjausministerin kabinetissa avustustehtävissä. Edellisessä tehtävässäni Suomen Keski-Aasian kiertävän suurlähettilään avustajana matkustin yli kuuden vuoden ajan suurlähettilään tiimissä Keski-Aasian maissa (Tadzhikistanissa, Turkmenistanissa ja Uzbekistanissa), toisin sanoen maissa, joissa Suomella ei ole suurlähetystöä. Tällä hetkellä toimin Suomen Keski-Aasian avustavana maavastuuvirkamiehenä ja hoidan Suomen diplomaattisia suhteita viiteen Keski-Aasian maahan ulkoministeriöstä Helsingistä käsin.

Kiinnostukseni politiikkaan heräsi keväällä 2021 osallistuessani KD:n ehdokkaana kuntavaaleihin. Sain 1. varajäsenen paikan Espoon keskusvaalilautakunnasta vaalikaudelle 2021-2025. Nyt olen valmis ottamaan toisen askeleen ja asettumaan ehdolle Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella.

Minulla on aikuinen, 25-vuotias tytär Ida-Agape ja vajaan vuoden ikäinen, ihana tyttärentytär Hilla Evelina, joka on silmäteräni. Omaan kristilliset arvot ja terveet elämäntavat. Ylläpidän kuntoani harrastamalla juoksemista, hiihtämistä ja luonnossa liikkumista sekä uutena innostuksena kylmäuinti. Arvostan Suomen upeaa ja puhdasta luontoa. Turkulaisen syntyperäni takia, Suomenlahden saaristo on lähellä sydäntäni. Haluan jättää perinnöksi Suomen upean luonnon myös tyttärentyttärelleni, ja hänen tuleville lapsilleen.

"Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi" on slogan, joka kuvaa minua ja ajatusmaailmaani hyvin. Sydämelläni ovat yhteiskunnan heikommassa asemassa olevat henkilöt, joilla ei ole ääntä: lapset ja nuoret, vanhukset, työttömät, vähäosaiset. Olen tukenut skitsofreniaan sairastuneen henkilön, yksin elävien vanhusten, ja köyhyyden rajalla elävän henkilön jokapäiväistä kamppailua yhteiskunnan kiemuroissa, ja saattohoitanut aivosyöpään sairastuneen äitini. Näinä haastavina aikoina on tärkeää pitää huolta jokaisesta eri yhteiskuntaluokkaan kuuluvasta ihmisestä. Annetaan jokaiselle tulevaisuus ja toivo, ei jätetä ketään yksin!
Ylös