Aluevaalit 2022: Silja Alankola

Silja Alankola 303

asiakaspalvelu- ja hallintopäällikkö, tradenomi YAMK
Jyväskylä, Myllyjärvi
[email protected]

Slogan: Varhainen apu paras apu!

Esittely

Olen 54-vuotias kolmen nuoren miehen äiti ja yhden vähän iäkkäämmän miehen vaimo Jyväskylästä. Kaksi pojistamme on kehitysvammaisia autisteja, joiden omaishoitajana toimin työni ohella. Perheeseemme kuuluu myös kaksi koiraa.

Olen valmistunut viime vuosisadalla agrologiksi ja viime vuosikymmenellä tradenomiksi sekä YAMK tradenomiksi. Olen ollut pitkään kaupan alalla töissä, tällä hetkellä toimin asiakaspalvelutiimin esimiehenä. Olen myös suorittanut yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon ja Hankintaosaaja-korkeakouludiplomin.

Vuoden 2021 kunnallisvaalien perusteella sain luottamustehtävän yksilöasianjaostosta. Olen juuri tullut valituksi KD Jyväskylän paikallisosaston hallitukseen sekä taloudenhoitajaksi. Olen Keski-Suomen Autismiyhdistyksen puheenjohtaja vuoden alusta. Toimin myös Keski-Suomen vammaispalvelusäätiön hallituksen varapuheenjohtajana. Harrastuksista rakkain on srk:n pienryhmä, johon osallistun aina, kuin suinkin mahdollista. Vapaa-ajalla opiskelen ratkaisukeskeistä kristillistä sielunhoitoterapiaa.

Hyvinvointialueen muodostamisessa minulle on tärkeää huolehtia myös vammaisten ja erityislapsiperheiden palveluista. Mielenterveyspalveluiden pariin tulee päästä nopeasti matalan kynnyksen kautta. Uskon, että saamme rahat riittämään, kun lisäämme panostusta mahdollisimman varhaisen vaiheen apuun. Tällöin voimme säästää kalliimmista ja raskaammista keinoista. Tämä pätee todella moniin sosiaali- ja terveyspalveluihin aina hammashoidosta omaishoitajien jaksamiseen.
Ylös