Aluevaalit 2022: Riitta Haapala

Riitta Haapala 404

varhaiskasvatuksen opettaja, ammatillinen opettaja (sote-alat)
Valkeakoski, Antinniemi
[email protected]

Slogan: Ainutkertainen elämä - hyviä sotepäätöksiä ihmisille!

Esittely

Kahden alan opettaja, äitee, Vesan vaimo, luottamusmies vuodesta 2000 alkaen, Tampereen Ensi- ja turvakodin hallitusjäsen, Sosiaali -ja terveyslautakunnan jäsenenä alkaa 13:sta vuosi. -Harrastuksena lenkkeily ja Suomen Ladun luontotoiminta. -Suomen Harrastajateatteriliiton jäsenteatterin Sirpaleteatterin kautta olen ohjannut lapsia ja nuoria 20 vuotta, josta en saa palkkaa. Toivoin Sirpaleteatterin pj:na että nämä ohjaajapalkkiomme suunnataan lasten ja nuorten teatteriharrastustoimintaan, että mahdollisimman moni nuori voisi harrastaa halutessaan Sirpaleteatterissa. Teatteritoiminta on yksi halvimpia keinoja saada sosiaalikulujamme alemmaksi.

-Sosiaalimenot ovat hallittavissa hyvällä kuntien toiminnan tuella, jossa harrastustoiminta mahdollistuu, kouluille ja varhaiskasvatukselle annetaan kaikkia kuluja kattavat rahoitukset, oikeanlalaiset kohdennetut opetusresurssit, lapsille tukitoimet ja laadukkaat oppimisen välineet.

-Ei vain sosiaalialuetta tuijottaen päätöksentekoa, vaan edelleen kokonaiskuva, joka muodostuu edellä mainittujen seikkojen kautta. Jos jokin alue jää sivuun, ja ennaltaehkäisevä toiminta tai resurssit heikkenevät on jälkihuollon kustanteet korkeat, jotka nyt jo näkyneet korkeina lasten/nuorten huostaanottokustannuksina. Ja kuitenkin… tässä on kyseessä lasten ja nuorten ainutkertainen elämä.
Ylös