Aluevaalit 2022: Kalervo Laaksoharju

Kalervo Laaksoharju 719

yrittäjä, lean-valmentaja
Espoo, Espoonlahti

Slogan: Kaikki päivät ovat juhlapäiviä

Esittely

Muutimme Espoonlahteen vaimoni kanssa Vaasasta noin kuusi vuotta sitten. Toimin kymmenen vuoden aikana kaupunginvaltuustossa ja -hallituksessa, teknisessä-, vapaa-ajan-, kirjasto- ja muissa lautakunnissa. Olin myös Pohjanmaan Liiton hallituksessa. Lisäksi olen toiminut kirkkovaltuustossa ja kirkkoneuvostossa. Katson minulla olevan kuntakentästä laaja-alainen kokemus poliittisena päättäjänä.

Meillä on ollut kaksi logistiikka-alan yritystä vaimoni kanssa, ensimmäinen 16 vuotta ja toinen 5 vuotta, jotka sitten myimme. Yritysmyynnin jälkeen olen toiminut erilaisissa vapaaehtoisissa tehtävissä mm. urheiluseurojen johtotehtävissä. Nyt olen viimeisen 12 vuoden ajan toiminut johdon ja esimiesten Lean konsulttina ja valmentajana. Tästä noin 6 vuoden ajan olen toiminut Sote -alan organisaatioiden Lean valmentajana, joten katson hiukan ymmärtäväni Sote -alan haasteita ja kehittämisen mahdollisuuksia.

Merkittävä osa työtäni on esimiesten ja tiimien valmentamista. Katson, että minulla on edellytyksiä ymmärtää kuntakenttää, yritysmaailmaa, vapaaehtoisjärjestöjen merkitystä yhteisen hyvän rakentamisessa. Ymmärrän organisaatioiden kehittämisen ja johtamisen haasteita sekä minulla on kyky ymmärtää käytännön johtajuutta ja kehittämistä. Uskoakseni uusi Hyvinvointialue kaipaa uutta ajattelua, arkeen jalkautuvaa johtajuutta, uudenlaisia tapoja toimia ja vahvaa prosessien kehittämisen otetta.

Uskon, että kokemuksestani on suurta apua Aluevaltuustossa ja muissa sen alaisuuteen muodostettavissa elimissä. Ajan oikeamielisesti ihmisten yhteisiä asioita.
Ylös