Aluevaalit 2022: Maria Kiviaho

Maria Kiviaho 325

sairaanhoitaja, sopimuspalokuntalainen
Jyväskylä, Väinölä
[email protected]

Slogan: Yhdessä koko maakunnan parhaaksi

Esittely

Olen 58-vuotias sairaanhoitajana työskentelevä 33-vuotiaan pojan äiti. Asun rivitalossa, jossa hoidan luomupuutarhaani.
Lokakuusta 2006 olen ollut mukana VPK:ssa, nykyisin yksikönjohtajana sekä hallituksen sihteerinä. Vuodesta 2008 olen toiminut veteraanien vapaaehtoisena sosiaalineuvojana ja sen lisäksi kesäkuusta 2020 Jyväskylän Rintamamiesveteraanien asuntosäätiön toimitusjohtajana.

Luottamustoimissa olen kristillisdemokraattien puoluevaltuuston varsinainen jäsen, Jyväskylän kristillisdemokraattien toiminnantarkastaja, Rintamaveteraaniliiton liittovaltuuston 2. varajäsen, Korpilahden veteraanien asuntosäätiön hallituksen varajäsen ja Jyväskylän veteraaniasiainneuvottelukunnan varsinainen jäsen sekä asunto-osakeyhtiössämme hallituksen puheenjohtaja.
Harrastan epäsäännöllisen säännöllisesti laskettelua, hiihtoa, pyöräilyä, vesiliikuntaa ja kalastusta.

Minulle tärkeää omassa työssäni on erityisesti palliatiivisen ja saattohoidon toteuttaminen niin, että jokainen saa hyvää itselle sopivaa elämän loppuvaiheen hoitoa haluamassaan paikassa huomioiden myös läheisten tukemisen. Keski-Suomeen tulisi saada saattohoitokoti vaihtoehdoksi sairaalatyyppisen saattohoidon lisäksi sekä kehittää kotona tapahtuvaa saattohoitoa maakunnan alueella sitä haluavien saataville.

Koko maakunnan elinvoimaisena pitäminen mahdollistaa ihmisten valinnanvapauden ja hyvinvoinnin. Kotimaisen ruuan osalta huoltovarmuuden ylläpitämistä edes auttaa maaseutukuntien tukeminen hyvillä peruspalveluilla. Peruspalveluiden merkitys tulevaisuudessa kasvaa, kun mm. väestö ikääntyy. Perusterveydenhuollon ja sosiaalipalveluiden sekä pelastustoimen saatavuus haja-asutusalueilla tulee mahdollistaa tasapuolisesti. Ilmastonmuutoksesta johtuvat erityiset sääolosuhteet lisäävät pelastustoimen tehtäviä. Varsinkin pienten kuntien ainoana turvana toimivaa sopimuspalokuntatoimintaa on kehitettävä.

Vaikka resurssit ovat vähäiset, pitää uskaltaa asettaa asioita tärkeysjärjestykseen. Jokaisen on voitava luottaa siihen, että apua on saatavissa, kun sitä tarvitsee. Onpa kyseessä sitten sairaan- ja terveydenhoito tai sosiaali- ja pelastuspalvelut. Omaishoitajan tulee saada vapaapäivänsä ja tarvitsemansa tukipalvelut tarvitsemanaan aikana. Erityistä tukea tarvitsevan lapsen, nuoren ja ikääntyvän tulee saada tarvitsemansa hoito ja kuntoutus oikea aikaisesti. Lakisääteiset palvelut tulee huolehtia koko maakunnan alueella ilman, että pääosa palveluista keskittyisi suurimpaan kaupunkiin.
Ylös