Aluevaalit 2022: Juha-Pekka Forsman

Juha-Pekka Forsman 20

seurakunnan toimistonhoitaja
Lahti, Laune
[email protected]
0405119966

Slogan:

Esittely

Päijät-Hämeestä Lahdesta numero 20 täällä - terve! Tai no, aika harva meistä varmaan ihan terve on? Ja juuri siksi me kipeästi tarvitsemme toimivat sosiaali- ja terveyspalvelut!

Äänestä ja kannusta kavereitasikin äänestämään näissä vaaleissa. Miksi? Koska kuntien budjeteissa sote-puolen menot ovat olleet noin puolet - tai jopa yli puolet - kuntien kaikista menoista! Eli puolet sinun veroeuroistasi käytetään sosiaali- ja terveyspuolen menoihin. Ja vaikka jatkossa maksaja olisikin esim. valtio (tai jossain vaiheessa maakunta?), niin kyllähän se niin on, että loppulaskun viime kädessä maksavat kuntien asukkaat, palvelujen käyttäjät, eli me itse. Ja pikkurahoista ei ole kyse. Ei ole yhdentekevää, ketä siellä istuu päättämässä meidän rahoista. Mun mielestä aluevaltuustoon kannattaa äänestää henkilöt, jotka ymmärtävät talousasioita, ja omaavat kokemusta sote-asioista sekä todella isojen euromäärien käyttämisestä. Ja tekevät päätöksiä suurella sydämellä! Olennaista kun ei ole se, onko sydän oikealla vai vasemmalla, vai keskellä. Tärkeintä on, että meillä on suuri ja lähimmäisistä välittävä sydän!!!

No mulla sitä kokemusta, vieläpä laaja-alaista, löytyy vuosien varrelta verraten paljon (katso listaus mun luottamustoimista tämän tekstin lopussa, mm. P-H Soten hallitus, P-H Maakuntahallitus, Kaupunginvaltuusto, Yrittäjien puheenjohtaja, erään Osakeyhtiön pj, Säätiön pj, monissa lautakunnissa ym. ym.). Taloudellista valtaa tulevilla aluevaltuutetuilla on vähintään yhtä paljon kuin kaupungin-/kunnanvaltuutetuilla!

Ja on vahvaa osaamista nimenomaan sote-asioissa: Olin v. 2005-2009 Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveysyhtymän (nykyinen PHHYKY eli Päijät-Hämeen Hyvinvointiyhtymä) hallituksessa yhtenä sen harvoista lahtelaisjäsenistä. Yhtymän vastuulla oli maakuntamme, eli 200000 asukkaan erikoissairaanhoidon järjestäminen. Mukana hallituksen kokouksissa oli poliitikkojen lisäksi virkamiesesittelijöinä mm. keskussairaalan johtaja, kuntayhtymän johtaja, ja keskussairaalan eri tulosalueyksiköitä johtaneet ylilääkärit yms. Eli vahvaa kokemusta sote-asioista minultakin löytyy, sen päätöksenteon ihan ylimmältä tasolta.

Muutama tärkeä asia (monia muitakin ajettavia asioita toki on):

1) Vahva "Ei" julkisen terveydenhuollon alasajolle ja kaiken mahdollisen yksityistämiselle (kun raha puhuu ja voitto maksimoidaan, niin henkilöstö uupuu ja potilaiden tarpeet unohdetaan). Voidaan toki jossain määrin käyttää yksityisiä palveluntuottajia, mutta jo valtion turvallisuudenkin takia on oltava omaa julkista terveydenhuoltoa. Kuten tulee olla omaa ruokatuotantoa ja energiatuotantoa. 2) "Kyllä" järkeville ostopalveluille ja digipalveluiden kehittämiselle (silloin vapautuu aikoja niille, joiden on päästävä kasvokkain lääkärin tai hoitajan vastaanotolle). 3) Joka kunnassa on oltava terveyden ja sosiaaliasioiden toimintapiste. 4) Perusterveydenhuolto pitää saada toimimaan tehokkaammin, jotta erikoissairaanhoidon kustannukset ei karkaa, ja että yleensäkin PHKS:aan päästään vastaanotolle/jatkohoitoihin nykyistä nopeammin.

Sote-asiat ovat äärettömän tärkeitä, ne koskettavat takuuvarmasti ihan jokaista meistä - vauvoista vaareihin ja mummeleihin! 👴 👵 👶

Siksi äänestä! Numeroa 20, Juha-Pekka Forsman. Olen valmis palvelemaan kaikkia päijät-hämäläisiä tässä tehtävässä. Olenhan asunut Lahden lisäksi vuosia myös sivukylillä, mm. Sysmän Särkilahdessa (matkaa kirkonkylään 11 km!). Ja Hartolasssakin on tullut oltua kirjoilla muutaman vuoden.

Näissä luottamustehtävissä on viime kädessä kyse kuntalaisten palvelemisesta. Kiitos!

LUOTTAMUSTOIMET

Nykyiset:

• Lahden tarkastuslautakunnan jäsen 2021-2025
• Lahden kaupunginvaltuusto, varavaltuutettu 2021-2025 (valtuustoryhmän jäsen, 2. varavaltuutettu ja KD:n neuvottelija valtuustoryhmien välisissä neuvotteluissa 2021-2025)
• Lahden paikallisosaston (KD) johtokunnan jäsen 2022, 2021
• puoluekokousedustaja (KD) 2022, 2021
• Osuuskauppa Hämeenmaan edustajiston jäsen 2021-2024 (asiakasomistajien vaaleilla valitsema edustaja osuuskaupan ylimpään päättävään elimeen - ei poliittinen luottamustehtävä!)
• Päijät-Hämeen Osuuspankin edustajiston jäsen 2021-2025 (omistaja-asiakkaiden vaaleilla valitsema edustaja osuuspankin ylimpään päättävään elimeen - ei poliittinen luottamustehtävä!) • Launeen Omakotiyhdistys ry, hallituksen jäsen 2022-2024
Ylös