Aluevaalit 2022

Marika Visakorpi

varatuomari, aluesyyttäjä
Keski-Suomen hyvinvointialue, Jyväskylä

Slogan: Lasten, ikäihmisten ja sujuvan terveydenhuollon puolesta koko Keski-Suomessa

Esittely / presentation

Olen politiikassa mm. valtuustotasolla jo reilut 15 vuotta vaikuttanut kaupunginvaltuutettu ja tällä hetkellä Jyväskylän valtuuston 3. varapuheenjohtaja. Politiikassa minulle erityisen läheisiä teemoja ovat alusta asti olleet sosiaali- ja terveydenhuollon asiat etenkin lasten, nuorten ja ikäihmisten näkökulmasta. Niiden parissa toimin aktiivisesti viime valtuustokaudella sosiaali- ja terveyslautakunnassa ja sitä ennen 10 vuoden ajan kaupunginhallituksessa, jonka kokouksiin osallistun myös valtuuston varapuheenjohtajana. Kaupunginhallituksen jäsenenä ollessani olin edustajana Keski-Suomen pelastuslaitoksen johtokunnassa, jonka tehtävät siirtyvät siis nyt myös hyvinvointialueelle. Viime kaudella sain toimia niin ikään yksilöasiainjaostossa, missä käsiteltiin muun ohella huomattavan paljon vammaispalveluihin liittyviä asioita, joten niihin liittyvät haasteet tulivat myös tutuiksi.

Vuosien varrella on kertynyt kokonaisvaltaista näkemystä poliittisesta päätöksenteosta ja eduskuntavaalikampanjoiden sekä maakuntavaltuutettuna olon aikana myös koko Keski-Suomesta. Tunnen varsin hyvin myös maakuntamme muita kuntia kotikunnan lisäksi ja haluan olla edistämässä sitä, että koko maakunta pidetään mukana.

Työskentelen syyttäjänä ja olen siis lakimies koulutukseltani, mistä koulutuksesta on ollut paljon hyötyä myös politiikassa.

Harrastan liikuntaa ja musiikkia, tykkään liikkua luonnossa ja tutustua uusiin paikkoihin ja teen vapaaehtoistyötä mm. Vaparin kautta kotihoidon asiakkaan luona käymällä. Tärkeä yhteisö minulle on myös seurakunta.

Jos haet vastuullista ja välittävää ehdokasta, jolla on kokemusta ja näkemystä hyvinvointialueella käsiteltävistä asioista, olet saattanut löytää etsimäsi 🙂

Hyvää talven jatkoa Sinulle!
[email protected]
044-2730767
Ylös