Kuntavaalit 2021

Sampo Latvala

yrittäjä, opistoupseeri, ltn evp.
Vaasan vaalipiiri, Alajärvi
Hoisko

Slogan: PERHE JA PERUSARVOT

Esittely / presentation

Olen 49-vuotias perheenisä Alajärveltä. Perheessäni on 11 lasta, joista jo 5 vanhinta on muuttanut omille opiskelu- ja työpaikkakunnille. Lisäksi meillä vaimoni kanssa on 4 lastenlasta. Koulutukseltani olen opistoupseeri. Lisäksi olen opiskellut jonkin verran teologiaa ja olen "melkein" valmis merkonomi. Työurastani 15 vuotta olen tehnyt puolustusvoimissa ja vuodesta 2013 lähtien toiminut taksi- ja linja-autoalan yrittäjänä.

Politiikka on mielestäni hyvin mielenkiintoista ja haastavaa. Se on väline yhteisten asioitten hoitamiseksi. Olen jo pitkään seurannut ajankohtaista päivänpolitiikkaa mutta ajanpuutteesta johtuen olen siirtänyt ehdokkaaksi lähtemistä tähän hetkeen saakka. Ehdolle asettumiseen vaikutti myös yhteiskunnan tilanne. Pandemia kurittaa, kuntien taloukset ovat paineessa ja perinteiset arvot murroksessa.

Perhe on perussolu, jonka ympärille koko yhteiskunta rakentuu, siksi hyvinvointi alkaa kotoa, perheistä. Perheiden jaksaminen erilaisten haasteiden kanssa on avainkysymys kuntien talouden ja hyvinvoinnin turvaamiseksi. Pienten ja keskisuurten kuntien väkimäärät ovat laskusuunnassa. Siksi perheiden tukeminen lapsimyönteisiksi on tärkeä, jopa elintärkeä kysymys kunnan tulevaisuuden kannalta. Pienikin kunta voi olla elinvoimainen ja sillä on tulevaisuutta, jos on lapsiperheitä.

Yksi tulevaisuuden haasteista tulee olemaan myös ikääntyvä väestö, eläkeläiset. Kaikille vanhuksille on turvattava hyvä ja turvallinen vanhuus. Jokaiselle kotona asuvalle eläkeläiselle on taattava palvelu ruoka-, asiointi- ja lääkärikäynteihin riippumatta henkilön asuinpaikasta.

Opetuksen-, sivistyksen- ja hoivan- sekä terveydenhoitopalvelujen järjestäminen tulee olla kunnan tärkeimmät tehtävät. Tämän lisäksi kunnan tehtävänä on työskennellä sen eteen, että saisimme aikaan uusia yrityksiä ja siten uusia asukkaita. Työnteolla ja yrittäjyydellä me pääosin kustannamme yhteiset julkiset palvelut. Yrittäjyyden edellytyksiä voisimme edistää hyvin monin keinoin, mm. kaavoituksella ja sujuvilla lupamenettelyillä, lisäksi hankintakilpailutuksissa tulisi huomioida myös paikallisten pientenkin yritysten mahdollisuus osallistua tarjouskilpailuihin.

NÄITÄ ASIOITA TULEN EDISTÄMÄÄN
1. kodinhoitajat takaisin - perheille enemmän tukea arkeen
2. vauvaraha käyttöön - tarvitsemme lisää alajärveläisiä
3. kaikki pidettävä mukana - erityistä tukea tarvitsevien nuorten 2. asteen koulutuspaikka perustettava
[email protected]
040 017 6301
Ylös