Kuntavaalit 2021

Arto Hyytiäinen

projektipäällikkö
Uudenmaan vaalipiiri, Karkkila
Polari
Sitoutumaton / obunden

Slogan: Jalat maassa Karkkilan hyväksi

Esittely / presentation

Olen 55-vuotias Karkkilasta kotoisin oleva ja jo yli 20 vuotta sitten Karkkilaan perheeni kanssa palannut insinöörimies. Asun vanhassa omakotitalossa Polarilla kaksistaan puolisoni kanssa, lastemme jo aikuistuttua ja muutettua pois kotoa opiskelemaan sekä työelämään. Työurani olen tehnyt sekä metalli- ja konepajateollisuudessa sekä nyttemmin 12 vuoden ajan projektipäällikkönä sähköverkkojen rakentamisen ja ylläpidon sektorilla. Työskentelen ja viihdyn edelleen tämän yhteiskunnallemme varsin tärkeän kriittisen infran kunnossapidon ja kehittämisen parissa.
Miksikö olen kuntavaaliehdokkaana Karkkilassa v. 2021? Rehellisesti sanottuna siksi, että minua siihen herkeämättä pyydettiin ja kotvan kuluttua taas uudelleen. Olen nyt kolmatta kertaa ehdolla (edelliset ehdokkuudet v. 2000 sekä 2012). Suostumuksen antaminen ehdolle luottamustehtävään edellytti harkintaa, koska suostumusta saattaa seurata myös vastuu. Vastuuta taasen ei voi vastaanottaa edes teoriassa olematta siihen valmis, olematta sitoutunut suorittamaan sen luottamuksen arvoisesti.
Työurastani ja muusta elämänkokemuksestani voisin sanoa, että se on sisältänyt mitä moninaisempien asioiden kuntoon saattamista tai edessä olevien äkillisten tai pitkään kehittyneiden ongelmien ratkaisuja. Ongelmiahan toki nimitetään nykyisin haasteiksi, varmaankin koska tämä ilmaus kuulostaa positiivisemmalta ja pitää ehkä sisällään ongelman edessä lannistumisen sijaan ”hihojen käärimistä”, uudenlaisten (tai välillä vanhojen hyviksi havaittujen) ratkaisujen ja toimenpiteiden löytämistä sekä toteuttamista. Olen pyrkinyt paloittelemaan isoja asioita pienemmiksi ja realistisemmiksi välitavoitteiksi, joiden etenemistä mitataan samalla kun kuljetaan isossa kuvassa haluttuun suuntaan.
Karkkila - kuten monet muutkin kunnat – on tässä ajassa mittavien haasteiden edessä. Lakisääteistenkin velvoitteiden täyttäminen tuntuu välillä vaikealta. Varsin tiukka taloustilanne ei tunnu antavan pelivaraa kehittää yhteistä kotikaupunkiamme haluttuun suuntaan. Itsekään en pysty enkä rehellisesti sanottuna edes voi antaa näiden haasteiden edessä mitään erinomaisia vaalilupauksia paitsi - jos tulen valituksi - lupaan hoitaa valtuutetun tehtävää parhaan kykyni mukaan ja hyvässä yhteistyössä muiden valtuutettujen kanssa. Lähtökohtaisesti luotan ihmisiin ja yhteistyöhön. Vaadin perusteluita sekä itseltäni omille mielipiteilleni sekä päätöksilleni ja samaa odotan muilta ihmisiltä. En ole kaikkitietävä enkä sellaiseksi tule. Siksi kuuntelen asiantuntijoita, kollegoita sekä ylipäätään ihmisten mielipiteitä ja ehdotuksia.
Vaikka olen sitoutumaton, yhdyn täysin KD:n kuntavaaliohjelma 2021:n teeseihin. Työ, yrittäjyys, päätöksenteon avoimuus, lasten ja nuorten asioiden ajaminen on mielestäni tärkeää. Lisäksi esitän kysymyksen sekä itselleni että kaikille muille: miten voisimme hoitaa enemmän terveyttämme, jolloin ei tarvitsisi niin paljon hoitaa sairautta? Tämä pätee niin fyysisen kuin henkisen hyvinvoinnin saralla. Tähän tarvitaan ihmisten motivointia ja toisaalta riittävien fasiliteettien ylläpitoa ja kehittämistä.
[email protected]
050 081 5220
Ylös