Kuntavaalit 2021

Juha Niiles

pihvikarjan kasvattaja
Keski-Suomen vaalipiiri, Petäjävesi
Pengerjoki

Esittely / presentation

Liityin 15 vuotiaana Kristillisdemokraatteihin. Olin sitten seuraavissa vaaleissa ehdokkaana. En tullut silloin valituksi, mutta pääsin nuorisolautakuntaan. Lautakunta työskentely eri lautakunnissa onkin tullut tutuksi vuosien varrella. Viimeksi olen ollut koulutusyhtymä Gradian ja Sairaanhoitopiirin valtuuston varajäsen. Lisäksi olen ollut monissa järjestöissä eri tehtävissä.

Armeijan jälkeen otin isännyyden Niileksen tilalla. Nykyään kasvatan Agnus pihvikarjaa ja tarjoan lihatuotteita suoramyyntinä.

Nuorena minulla oli radioharrastus, jonka kautta tulin tutuksi puolalaiseen kulttuuriin ja historiaan. Siitä seurasi ystävyysseuratyö. Nykyään olen Suomi-Puola seuran liittohallituksen jäsen.

Kiinnostukseni kohteena ovat olleet ilmasto- ja ympäristön suojelu asiat. Tilallamme on peltoja viljelyksessä jokien ja purojen varsilla. Näissä olemme tehneet suojavyöhykesopimukset. Karjan tuotannossa olemme tuottaneet lihaa ns. niittylihamallin mukaisesti. Karjaa on laidunnettu myös perinnebiotooppi metsälaitumilla.

Biokaasulaitoksen perustaminen Petäjävedelle toisi mahdollisuuden tankkausaseman rakentamiseen. Petäjävedellä tankkausasema toisi jakeluverkostolle tärkeän lisän. Suomessa tarvitaan edelleen polttomoottoriautoja. Pelloilta kerättävästä raaka-aineesta se toisi työtä urakoitsijoille ja karjataloudesta vapautuville pelloille järkevää käyttöä.
[email protected]
050 592 9006
Ylös