Kuntavaalit 2021

Ingegerd Enqvist

magister i hälsovetenskaper, sjukskötare
Vaasan vaalipiiri, Larsmo / , Luoto
Risöhäll

Esittely / presentation

Jag är 51 år, gift med Kaj och vi har 4 vuxna barn och 3 barnbarn. På fritiden motionerar jag genom dagliga promenader med hunden eller tränar på gym. Jag tycker också om att sticka. Sommartid är det skärgårds- och båtliv som gäller.
Jag har arbetat ca 20 år inom äldreomsorgen, första tiden som hemvårdare och närvårdare och de senaste 8 åren som sjukskötare på ett serviceboende för äldre.
Våren -20 fick jag min magisterexamen i hälsovetenskaper med huvudämnet vårdvetenskap.

Intressanta frågor för mig är sådant som berör social- och hälsovården för alla åldersgrupper. Jag tror att den nya social- och hälsovårdsreformen kommer att medföra många förändringar som kan vara utmanande för alla kommuner men förhoppningsvis leder den till en mera enhetlig och jämlik vård och service för alla. Speciellt viktigt för mig är att vi har en fungerande äldreomsorg och att vi utvecklar den palliativa vården. Det ska vara tryggt att åldras i Larsmo.
Eftersom Larsmo är en växande kommun med allt större skolor behöver vi också tillräckligt med resurser i skolorna för att alla barn och unga, även de med specialbehov, ska kunna genomföra sin skolgång på likadana villkor och samtidigt sporras till fortsatta studier.
[email protected]
050 537 6269
Ylös